79 1234
發新話題

【丙組】丙組種子吹一吹

引用:
原帖由 野原新之助~ 於 2008-7-14 02:58 發表
真既乒乓小王子05年拎左丙組冠軍....依家呢個會唔會呢..haha
wow....new and old 乒乓小王子 both here wor.....

引用:
原帖由 呀竣 於 2008-7-15 23:04 發表
有個叫黃群既人= =
聽人講好似係好勁
0.0上年丁組我比佢ok左。

引用:
原帖由 乒乓小王子 於 2008-7-16 00:41 發表

0.0上年丁組我比佢ok左。
今年可以上訴wor.....hehehe

佢唔係咁易打,不過盡力啦

引用:
原帖由 求其 於 2008-7-16 09:24 發表
佢唔係咁易打,不過盡力啦
聽聞兄台已貴為甲級?!?!

樓上搞錯啦,我只係講黃群好難打
不過我唔知道佢打邊組,大家玩過下都好難打

引用:
原帖由 求其 於 2008-7-16 10:46 發表
樓上搞錯啦,我只係講黃群好難打
不過我唔知道佢打邊組,大家玩過下都好難打
其實你都攪錯, 我只係話, 你係甲甲, 覺得你說話會非常可信.....

這人應該很難打.....

引用:
原帖由 野原新之助~ 於 2008-7-14 02:58 發表
真既乒乓小王子05年拎左丙組冠軍....依家呢個會唔會呢..haha
求奇啦,,我都唔記得自己幾時攞過丙組冠軍,不過一定係你之前,希望佢打好D啦,
成日想贏冠軍好難發揮得好,最緊要打出自己風格同水平

引用:
原帖由 防守王 於 2008-7-16 10:48 發表

其實你都攪錯, 我只係話, 你係甲甲, 覺得你說話會非常可信.....

這人應該很難打.....
不過會唔會有人同名先?
我打過0個個係左手粒仔喎

[quote]原帖由 求其 於 2008-7-16 11:02 發表

求奇啦,,我都唔記得自己幾時

樓上吧兄弟,請多多包函,我真係唔記當時攞獎係幾時,不過係真攞過

回復 79# 的帖子

我既回覆, 有無左一堆字. 唔好意思!!

其實我係話 "野原新之助" 而家都係星級! 所以佢應該唔會有比賽時既壓力, 而影響表現.

反而佢嚮佢果組, 基本上都無乜機會贏冠軍, 所以佢而家都唔會想贏冠軍而戰. 哈哈!!

其實我係回應原野兄,唔好俾壓力新0既乒乓小王子,我知道佢兩個係同名,真0既乒乓小王子05年攞過丙冠,而新0既乒乓小王子我都同佢玩過一次,佢D波唔錯0架,重有好大進步空間,只係經驗唔夠,我希望佢打好成績啦,唔好比自己咁大壓力liness" />liness" />

至於原野兄以前都有打過比賽,睇住佢一路進步,
打上甲組以經好難得,佢打甲應該冇壓力不過一定要"拚鬥"

引用:
原帖由 求其 於 2008-7-16 11:05 發表

不過會唔會有人同名先?
我打過0個個係左手粒仔喎
我打果個都係,重要好大歲紀。

支持新舊小王子liness" />

但好耐冇同野原兄打過呢

引用:
原帖由 乒乓小王子 於 2008-7-16 14:18 發表

我打果個都係,重要好大歲紀。
如果係我講0個個,你打0既時候就真係要搶先進攻啦,(你高頭大馬對你黎講唔難),因為佢攻過來0既波你可能會擋落網,
而且反手開個波係好好好重0既下旋球,你一定要小心尼個發球(緊記),重有佢經常側身打兩大斜線,打得好好0架,你一定唔可以回球去到佢0既側身位,因為佢側身係好熟,你唔好諗住佢會打失,相反你要先同佢對正手位再回佢反手位先可以拉開角度再主動上手沖佢0架,佢係粒仔拉時候小心d,佢重有一下反手進攻好穏定,都要小心...

佢同你係五五波,佢經驗好過你,不過你勝在年輕有拼勁,以上資料希望對你有幫助啦,唔明可問我
加油!

引用:
原帖由 求其 於 2008-7-17 10:49 發表

如果係我講0個個,你打0既時候就真係要搶先進攻啦,(你高頭大馬對你黎講唔難),因為佢攻過來0既波你可能會擋落網,
而且反手開個波係好好好重0既下旋球,你一定要小心尼個發球(緊記),重有佢經常側身打兩大斜線,打得好 ...
你講得啱,果次比賽,我食左佢好多發球。

引用:
原帖由 乒乓小王子 於 2008-7-17 12:52 發表

你講得啱,果次比賽,我食左佢好多發球。
贏輸唔緊要,打出自己水平

原來我們論壇好多小丙
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

79 1234
發新話題
最近訪問的版塊