發新話題

[是非] 懷疑大專打假波事件

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
邊個夠胆叫馬SIR孭鑊.

擺明係靠害城大,攪到城大冇杯攞。

引用:
原帖由 阿舜 於 2014-1-27 18:34 發表
原本聽完玫瑰木兄講到咁誇張, 我都覺得事件可能有問題. 但既然有人講大話, 感覺上事件嚴重程度大打折扣, 令我感到原本覺得既憤慨有點傻

既然第二同第三場既賽果係正常, 咁第一場都有可能係因為趙入左港大後要 ...
專教院有邊D球員係甲頭?城大就有好多甲組。

咁明顯既舉動,港大教練擺神童打雙打,如果係決賽都係咁出,我就冇野講。
而城大教練都冇諗過有人玩野,點都應該第二出線啩,錯就錯在冇出最強組合對專教院,呢次真係一大教訓。

引用:
原帖由 keroroworld 於 2014-1-27 23:04 發表
問題重心應該係比賽制度,這類循環賽在任何體育賽事都會出現強隊輸弱隊的爆冷情況,2012奧運中國羽毛球隊同樣走線,足球比賽亦經常爆冷....強隊穩出線時留力,或有心走線,那是領隊比賽前的準備功夫,有時弱隊遇強隊 ...
神童當年六年班時,就係教練老定得滯,出左D二線球員,攪到出唔到線,結果學界冇得爭冠軍。正常係有風險既情況之下,教練必定出最強陣容。
但港大今之咁樣排陣,目的就十分明顯,出線冇問題後,係報番一箭之仇,同去除強敵。
我估城大由始至終都冇諗過港大會輸比專教院,仲要係3:0,所以覺得比人做左出去,有懷疑都合理,但又怪得邊個?

引用:
原帖由 cgwc 於 2014-1-28 00:14 發表

咁城大計漏咗, 教練就一定最大責任, 又想出線, 又唔出強陣, 咁做教練都有一定難度, 當然如果真係以體育精神角度出發, 每一次都出唔同學員, 明知有機會出線都唔出最強陣容, 大家開心下參與下輸贏冇所謂, 咁又 ...
其實唔好成日話:(教練就一定最大責任)佢都係正常咁出人,橫掂對專教院點出都夠嬴,(對面得茂冠一個),城大有加號,上希,麥子,義人。。。
係正常人既諗法,港大,城大,專教院,睇牌面,論實力,有幾多人會買專教院第一出線,(如果頁要你落注的話。

其實樓上都講左咁多論點:
一開始港大有能力嬴城大3:0,足見佢未必想走線,但係可以3;0輸比專教院,呢點至引人懷疑。(如果城大嬴專教院3:0,港大仲會唔會派D二綫球員出來打,或試陣),但見城大嬴專教院3:1後,教練是否有第二d決定,來個順水推舟,控制權係港大,咁就間接整死左城大。
咁城大是否一廂情願,諗港大只要正常嬴專教院,就算輸3:2都冇問題,3:1都有計傾,點計都計唔港大會輸3:0,咁就有理由懷疑有人故意打假波而令佢地出唔到線。

我相信這事件最終會有人負上責任.你們很快會知道的.

引用:
原帖由 cgwc 於 2014-1-28 23:42 發表

咁傷咗要睇下乜野傷, 賽前定賽緊定賽後傷?另會先問主力球員願不願意及能不能打?我估李xx係主力球員???咁如果真係有其他人能補上, 可能會出副選, 視當時實際情況來決定, 但如果副選水平又較低會不會又有 ...
咁仲衰,教練叫完暫停至開失波

廣大既教練
林到年尾
挺而走險
好容易冇得撈架.
本帖最近評分記錄
  • (=^x^=) +10 好句,咁似君子兄 2014-1-29 00:31

引用:
原帖由 cgwc 於 2014-1-29 00:24 發表

咁你請教我, 在有限的資料情況下, 我會咁出, 我又未必一定對, 因每個教練或人的排陣方式可能唔同, 都係個句, 把口在人身上, 他鍾意怎樣說, 我不能控制, 只能看個人的道德修養。

至於見到球員不對路, 狂開失波,  ...
師兄:對唔住.我冇誤解到,不過我講左第二d野咋.

引用:
原帖由 cgwc 於 2014-1-29 01:35 發表

那這句係必須的。 事實上有時帶隊會遇到一些疑似雙重標準,親疏有別的判決或評審標準。

另請問一個七歲女又有甚麼不公平的……?可否又與網友分享???
連一個七歲既細路女都計較,冇天理
教練球技精
全員精英薈
齊齊學打球
乜都教得會

又係新ACCOUNT

發新話題
最近訪問的版塊